Kanske det börjar hända saker..


Gårdagen började med att jag och Hannah hade varsitt möte på Manpower, 10.00. Det blev ett gemensamt sådant med två trevliga människor, Trude och Frank. Dom berättade om vårt kommande dagis & fritidsjobb, (vi måste bara invänta på utraget ur brottsregistret från poliens så är vi snart igång)! Vi hade även vår personintervju samtidigt som dom berättade om hur det fungerar med jobbet och så. Ska nog bli nice det, leka med massa kids dagen lång!

Efter det tog vi en tripp till bibilioteket, Hanna skulle finslipa sitt cv innan vi drog ut på Ikea där fröken hade en jobbintervju kl 13.00! Paniken inföll lite där ett tag när vi insåg att bussen ut till Ikea gick 12.00 och sen därefter bara kl 13.10 så vi skulle missa tiden.. men smarta som vi är så frågade vi en annan busschaufför om det kunde tänkas att någon annan buss gick i närheten av Ikea? Och självfallet så var det så, puh! Så vi gled in på Ikea runt 12.40, så lunga puckar där!
Vårt dilemma när vi kom fram var då detta: Vi har ju ett gemensamt norskt nummer, inte det smartaste om man heter Anna & Hannah, ganska lika namn så det ställer till lite problem när det ringer, kan förväxlas vem det är dom söker. Så vi stegade in på personalavdelningen, inte riktigt säker på vem dom ville prata med, Hannah sa att hon hade en tid för intervju och vi förklarade då hur det låg till med vårt nummer etc. Så vips som det var frågade kvinnan vi pratade med om jag också hade lämnat cv? Självklart hade jag det, och har nu en intervju på måndag kl 11.00! Hoppas på det bästa va!
Hannahs intervju gick iallafall jätte bra, hon har fått jobb i Ikeas Restaurang där hon på tisdag ska jobba första gången, 14-22.00 tror jag, och sedan troligast på lördagen med, superb!

Sedan efter vårt ståhej på Ikea tog vi bussen hemåt, åt lite mat (pasta as usual) och satte på en film, (också som vanligt)! Det blev först The Holiday och efter det tog vi varsin prommis på en timme, rensade lite tankar med BRA musik! Kvällens film: Svensson Svensson filmen.

IDAG

Vaknade av att Hannah klev upp en snabbis, jag somnade om några sekunder och vaknade sedan igen av ett: Anna! Det snöar! Var ju tvungen att se jag med, så hoppade upp och kikade jag med. Men trött var jag så jag kröp ner i sängen lika fort. Efter nåra minuter ringer vår norska telefon, Hannah kastar telefonen till mig och jag svarar men langar sedan över den igen till fröken bredvid, det var nämligen jobb på focus bank, där Hannah jobbade tidigare i veckan. Tänkte att jag inte skulle sno hennes jobb då hon redan varit där och jobbat. Hon tackade ja, la på men sedan överlät hon det till mig, lite trötthet kanske, men mycket snällt av henne! Tack babe! Så jag har varit och jobbat mellan 10-14.00. Dock bara 4 timmar, men bättre än inget! Fick även mat innan jag gick hem så jag är nöjd!
När jag kom hem kollade vi lite filmer som vi håller på att ladda ner, så snart har vi lite film att se fram emot! Tog sedan en tripp bort till ICA, vår nya favoritaffär, för att handla lite mat. Och Hannah, den lilla hurtbullen är för närvarande ute och springer så jag sitter här själv och nördar lite. Lat som jag är! Nej man kanske ska göra sig lite te?


Ta hand om er. PUSS, Anna

Back on track på Bakkgate

Back on track! Så var man åter igen tillbaka i Trondheim. Vi anlände till vårt vackra boende på 100kvm, 2.3m i tak, etagevånig och solterass mitt i smeten på Mollenberge. Och att inte förglömma vårat nyrenoverade kök, badrum med yacuzzi, bastu och relaxhörna. Helt okej tänkte vi.. Det var lite så vi kom ihåg det då vi kollade in lägenheten för två veckor sedan, men sanningen visade sig vara en annan.. Den sammanlagda boytan är inte mindre än12kvm, vårat kök består av ett pentry med två kokplattor, en liten kyl utan frysfack, en diskho och ett fint skåp med tillhörande fläkt, och sen att inte glömma våran lilla lyxiga mobila ugn, + två kokplattor till! Den du! Takhöjden består till två tredjedelar av snetak och vår lyxiga luftmadrass på 163cm fick med nöd och näppe plats i "sovalkoven". Vår fina inredning består för övrigt av en garderob, en smal ful hylla, ett lackbord från ikea för 79 norska och en uppskattad skänk. Det positiva är dock att den ligger 5 min från centrum, gång!

Hur går det annars då? Vi anlände som sagt i söndagskväll efter en lång tågresa och med lite bärhjälp från vår gulliga granne Elin, mycket uppskattat! Vi packade upp och gjorde det bästa av situationen. Det är detaljerna som gör det. På måndagen ringde Kelly, Anna smart som hon är förväxlade ringsignalen med alarmet, dvs hon klickade bort samtalet. Hannah däremot, smart som hon är, svarade och skulle då infinna sig på jobb 15min senare. Jobbet visade sig vara att diska i persononalmatsalen på Fokus Bank, helt okej. Jobbet varade i två dagar! Pengar rullar in, det går bra nu! + att Ikea ringde idag till Hannah för avtalad arbetsintervju imorgon torsdag klockan 13. Vi har även båda avtalad tid för intervju på Manpower imorgon klockan 10.

Vi har även hunnit med en sväng ut på ikea för att införskaffa det mest nödvändiga, så som diskborste, duschdraperi, fint lackbord, badrumsmattor, krokar, diskhandukar etc. Tjuvåkte även hem på biljetten som hade gått ut en timme tidigare, busigt! (30 norkska kronor är mycket pengar!)

Nu har vi tankat film för de närmaste dagarna, nu närmast blir det Alice i underlandet och innan läggdags blir det An American Crime. Här nedan kommer även lite bilder på lägenheten, de dåliga vinklarna och de störande momenten beror på att lägenheten inte är tillräckligt stor. Enjoy!



vår  
Vårat sovrum!


Vårat fina kök.


Våran hall..


och sist och minst vårat badrum.


Hade!
Anna och Hannah

Hemma bäst!

Så var man hemma igen.. efter fem dagar! Men hey jobb på ingående och boende iprincip säkrat. (Håller tummarna för 12 kvm.) Och Frida jag kan berätta för dig att den fakiskt inte var såå värsta liten, okej den var liten.. men mysig. Förhoppningsvis kommer vi ha så fullt upp med jobb att vi ändå inte hinner vara där! Visst Annabanana? Men det är först om en vecka det! : )

Sen vill vi båda bara tacka killarna, Maja och Elin för att vi fick bo där de första dagarna. Det uppskattades! Får bjuda igen med lite middag hos oss senare ; ) ..på våra 12kvm.

Ikväll blir det Se upp för dårarna, äta chips och sova före ett!


PUSS från Hannah!


Härnta ljuva härnta!

Regn, inget jobb, inget boende, igen sömn och pasta, nudlar eller soppa till frukost, lunch och middag! Är redan less på Trondheim, efter knappt en vecka!? Aja, så fort vi lyckas få boende och jobb blir det väl bättre. Men för tillfället vill jag bara hem, ta ett långt bad, bli uppassad med god mat och sova i min egen säng! Men opassande nog är mamma inte ens hemma då jag kommer hem.. dvs inget uppassande med god mat och troligen ett tomt kylskåp som väntar! Men jag är inte bitter, inte det minsta! Har ju alltid pappa ; )  

Men framtiden ser lite oklar ut för tillfället, säkert är i alla fall att vi åker hem imorgon och troligen stannar minst veckan ut. Utan varken boende eller jobb är det svårt att få det gå runt, lite som a och o. Men har i alla fall två boenden att "välja" på för tillfället, så som det verkar. Men, ena är skit fin, nyrenoverad, med stor kyl och frys, enda nackdelen är att den ligger 20 min med bussen från stan. Sen är det en till som ligger mitt i stan (bakkegate) på 12 kvm (!?) men den har dock ingen frys. Kan vara bra att ha för att ladda upp med mat från kära Sverige! Svårt..

Imorn blir det iaf upp 06.30 för att ta bussen 08.10 för att slutligen landa i Härnösand vid 15.00. M-MM! Ses imorn Härnta! Nu blir det despret, film, packa och slutligen sova!

PUSS!
Hannah

Första dagen på marknaden

Dagen som varit; ställde klockan på 8.00, ja men helt okej tid tänkte vi.. lagom ute vid 9.00 och hela dagen på oss att söka jobb och boende. Men snoozeknappen kom i vägen. Föst 9 minuter, sen 20, 30 osv, det slutade med att vi kom på fötter 11.00 och var nere på stan 13.00! Aja, sånt som händer! Lyckades iaf orientera oss fram till Adecco, Manpower och Kelly. Eventullet klart med städjobb på Manpower (fattade inte riktigt killens norska, men det lät som nåt i det hållet), de ska iaf höra av sig inom kort. Vi bokade även in ett möte på Kelly klockan tio respektive halv elva imorgon. Ja så imorn är vi på fötterna redan klockan halv nio! ..om inte snoozeknappen kommer i vägen. Adecco kändes lite mindre seriöst..

Har nyss invigit vinterjackorna för den här säsongen. Burr! Det är vinterjacka, mössa, vantar och halsduk på som gäller i Trondheim tydligen! Men det är bara mysigt ihop med en kvällspromenad bland de fina husen. Östanbäcken gånger om! We like!


Men god natt och sov gott och hoppas ni har det varmare än oss (här spar de tydligen in på värmen) ; )
LOVE, Anna och Hannah


Zigenarliv dreamin

Efter sju timmars tåg- och bussresa, tågförseningar (eventuellt pga bankrån i åre, coolt!) och ett jäkla kånkandes på sex väskor (varav tre stora!!) + en matkasse är vi äntligen framme i den testosterondominerande lägeheten med blåsor i händerna. Men vi klagar inte! Vi fryser och vi är trötta och vi ska upp om sex timmar, men vi klagar inte! Vi har nu tagit tag i våra liv för att leva skit de närmaste månaderna i grannlandet. Men som sagt, vi klagar inte! Vi är stolta över oss själva, det ska gudarna veta! Hej då Härnösand - so long.

Nu är det god natt och sov gott (beronde på när sista perioden av nhl är spelad) och peppa för morgondagens äventyr!  


PUSS från Anna och Hannah!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0