Tårtkalas och födelsedagsmys


Kom just hem från mina kära grannar på gatan här ovanför! Och sötaste Elin hade gjort tårta till mig, tack gullet! SÅ gott! Så där har jag tillbringat några timmar på att fika, pratat och sett Vänner, mysigt!

Dagen har varit riktigt fin, började med en god frukost i min ensamhet medans hannah var ute med sin mamma & pekka på en liten utflykt! Sedan städade jag upp lite, diskade & satt på en tvätt så nu har man lite rena kläder inför den kommande arbetsveckan! Sen när gänget kom hem blev det lite födelsedagsfika med sex sorters kakor/bullar! Nybakta lussebullar, bullar, kolakakor, rullrån, choklad cookies och mariekex! + julmust till det såklart såhär på första advent!
     hannah tänder första ljuset     Gofika på födelsedagen!

När klockan vart sex halkade vi ner oss till Nidaros domkyrka för att gå på Ljusmässa, riktigt fint med körsång och allt! Sjukt stor och fin kyrka, måste upplevas om man någon gång är på besök i Trondheim!
Men nu är det snart godnatt, ska upp 05:45! Så jag ska ta och läsa lite i min tidning och börja på en bok som omväxling till alla serier ; ) Godnatt och tack så hjärtligt för all uppvaktning allihopa!


PUSS & massa kärlek, Anna
 

Första advent, ett år äldre!


Idag är det första advent. Hannah och jag var som sagt igår på ikea och köpte lite grejer för att få det lite julmysigt i vårt miniplace. Så riktigt mysigt vart det! Så nu är jag redo att fira min födelsedag! Jo visst, så blev man ett år äldre bara sådär på en natt!

    Nu brinner första ljuset i advent!       

Var och jobbade igår och i fredagskväll på prinsen scandic hotell, servering på g! Gick mycket bra förutom att det var dölugnt i fredgas, lite trist! Men igår var det fullt ös! Det var till och med en av gästerna som lyfte upp mig igår, bad dock vänligt honom att sätta ner mig, man får nämligen inte lyfta servitören!!

Och nu! ÄNTLIGEN har mitt skattekort kommit! Som jag har väntat! I hela sex veckor har jag kikat i brevlådan och inget kort, men nu tyckte nog dom att det var min tur! Så idag kan jag skicka in min timlista till manpower och få min första lön om någon veckan! Sweet!

Och igår kom ju hannahs kära mor & pekka upp med massa grejer hemifrån! Så nu har vi mat så det räcker fram till påsk tror jag, haha! Familjen hade skickat med julmust, choklad & godis, nudlar, mjukost, skinka, ost, soppa, morötter, gröt, 3liter vin ( så dyrt här ;) också mammas nybakta lussebullar & kolakakor! mums! Sen eftersom jag fyller år så fick jag en tidning, en trisslott & ett kort av mamma, pappa & johan! TACK för allt! Tyvärr var det ingen vinst på lotten. Sedan har mormor & morfar skickat ett kort på posten, det tackar jag för!
Fick min väska som jag har längtat efter, den jag har här annars gick sönder helt plötsligt! Fick även lite nya sängkläder så vi nybäddade igårkväll! Och så har vi fått en kavel och två pepparkaksformar, så nu blir det till å baka till veckan, hej mera julstämmning!!


Nu ska jag göra mig en riktigt GOD födelsedagsfrukost/lunch! Har ju en massa att välja på! ; )
PUSS och hade greit, Anna
 

Bästaste mamma och Pekka!

Hej hopp!

Nyss hemkommen från en supermysig fika tillsammans med mamma och Pekka nere på solsidan, Choco Boco. Mätt och belåten efter en stor kopp varm choklad med grädde och en alldeles perfekt kletig brownie. Ett ställe värt att rekomendera, kanske vårat nästa hängställe? Man kan faktiskt behöva komma ut från lägenheten ibland, eller rättelse; vårat rum på 12kvm.. Min klastrobobi tar snart ut sin rätt.

Imorgon fyller min kära room mate i alla fall år! Kanske får bli lite gófika och presentöppning då ; ) Det är även första advent, och som vi har gjort julfint i vår lilla lägenhet. Var nämligen ut en sväng på ikea idag och införskaffade fyra små röda ljusbehållare med tillhörande blockljus (vår adventsljusstake), en julstjärna och pepparkaksdeg. Så nu börjar julstämningen ta form! Fick även en ejljusstake av mamma, så nu är det verkligen julfint i stugan!

Det blir även till att åka på en liten roadtrip med mamma och Pekka imorn. Skönt att komma ut en sväng! Sen blir det till att kolla då de tänder granen på torget kl 17 och sen en sväng förbi kyrkan där de har lysemessa. Mysigt! Sen (mycket sen) blir det middag ute, underbart. Och på måndag åker de hem igen :/ Längtar redan till jul! Saknar verkligen alla där hemma nåt så grymt! Det är verkligen inte samma sak utan er.. Men just nu ska jag inte tänka på det, först ska jag umgås med mamma och Pekka! :D

Tror i alla fall påfyllningen med ett ton mat kommer få det hela gå lite fortare! Pappa skickade med två hela papperskassar med pasta, pastasåser, nudlar, ris, cous cous, tea, flingor, juice, havregryn, hårdbröd, skorpor, pesto, chips osv. Sjukt uppskattat. Av mamma fick jag ost (sjukt efterlängtat), bacon, bullens, grötris, glögg, nybakad filmjölkslimpa, nybakade bullar, yoghurt, ägg, fetaost, äppelmos, tea, kassler osv. Underbart! Och av mormor fick jag påfyllning av hallonsaft och hallonsylt + en massa skinka och färdiga matlådor. Värsta gulligt! Känner mig lite smått bortskämd.. men ni ska veta att det verkligen uppskattas och faktiskt gör dagen lite ljusare. Fick även med min beställning på en back julmust, godis och hudlotion. Så nog lär jag överleva till jul iaf :D Jag har världens bästa familj!


             

Fem kilo på höfterna hej! Just det, mamma tog även med sig broddar så nu ska jag nog våga mig ut igen. Kan nog behövas, men det är det värt! Haha  


Puss och kram ses på stan!
Hannah


Från psyket till REMA!

Slänger in ett snabbt inlägg i all hast, som Blondinbella så fint sa häromdagen, nåt i stil med försovning i och för sig, men det är principen. Att vanliga människor slänger på sig första bästa, tar mackan i handen och springer iväg då de är sena, medans "vi"  bloggare berättar för våra (enormt många) läsare hur sen vi är. Haha, lite ironi. Undra när man kan börja kalla sig för bloggare egentligen? Minst tusen läsare om dagen och i alla fall vara med en gång på mest-aktiva-listan? En bit kvar med andra ord..

Ja ja.. nyss hemkommen från jobbet iaf och ska snart springa iväg på nästa. 8.00 - 15.00 på psyket och 17 - 23 på Rema1000.

Tack och hej leverpastej från en glad tjej!
Hannah

Ps. imorn kommer min så älskade mor!!!!!!!

Säger norrmän prosit?

Det är frågan..

Allt arkivdamm har fått mig att nysa runt fem gånger om dagen de här tre dagarna, inte en enda gång har någon sagt "prosit". Det får bli min nästa svenska (dumma) fråga. Idag snackade vi överpriser på pizza, eller ja mat i ren allmänhet. En hemma normalstor (i Norge stor) pizza kostar runt 250 spänn!! Sinnes! Vi var nämligen några stycken från vår lilla avdelning som satt över idag för att få undan grovarbetet runt arkiveringen, det bästa av allt; vi beställde pizza! "Priset är inget vi bryr oss om idag, sjukhuset betalar!" ; ) Självklart beställde de då från stans dyraste ställe, Peppes Pizza. Sjukt gott! Min favorit var den med parmaskinka, färska tomater och pesto + sjukt god vitlöksdressing! Lyckades i alla fall jobba ihop tio timmar idag, tycker jag var duktigt! 
    

Mamma, bäst för dig att du hinner bli frisk innan helgen! Längtar!

Nä, puss och kram ses på stan!
Hannah

Ensamt kakmonster!


Hej kära ni!

Kom just hem från jobbet, sjukt lugnt dag men nästan inget att göra, lite långtråkigt men ändå skönt!  Hannah jobbar över ikväll, så det till att äta ensam idag. Svängde förbi och köpte lite räkor till middag. Och mjölk & kakor till efterrätt kanske!? Har även hittat de godaste kakorna ever på bunnpris, såna här små chocolate chip cookies! ENDAST 9.90 (för två-pack)! Sjukt goda kakor, man blir beroende!! Farligt!

Och snart är det helg, igen! Dagarna går så sjukt fort fast man bara jobbar, äter och sover. Händer inte mycket annat! Eller ja, film & serier med såklart! Men till helgen då kommer i alla fall Hannahs mamma & Pekka upp på lördag morgon. Och mamsi har skickat med massa saker med dom upp så det ser jag verkligen fram emot! Och det är ju nämligen någon som fyller år på söndag, så det ska bli gött med lite gotta!
Pratade med min familj igår, saknar dom verkligen! Och min lillebror, på 15 år sa igår att han saknade mig! Har han aldrig erkännt att han saknar mig förut! Han är då För gullig! Blev så glad!

Tror jag att jag ska ta igen lite Gossip girl & One tree hill, nu när Hannah är på jobbet! + en kopp te! Passa på och kanske se någon film som hon inte velat se med! Och idag ska jag INTE misslyckas med midagen! Men hur ska man kunna misslyckas med räkor? Vi får la se!

PUSS, Anna
 

Jag trivs bäst på psyket!

Jag och Anna har en liten bloggsvacka, även känt som skrivkrampsfenomenet. Som Anna nämnde i tidigare inlägg så har jag nu börjat mitt nya jobb. Jag har sträng tystnadsplikt så ger tyvärr inga närmare detaljer, närå. Fram till jul kan ni numera hitta på mig på psyket! Precis lika mysigt som det låter. Speciellt eftersom jag största delen av tiden hänger nere i källaren bland en massa gamla journaler och läskiga gamla saker. Närmare bestämt psykets arkiv. Min uppgift är i alla fall att först sortera journalerna och registrera dom på datorn för att sen lägga in varenda en i bokstavsordning på arkivet, närmare bestämt 6800 journaler som de sa. Men det roliga kommer sen, det där är bara förarbetet. Sen ska vi nämligen gå igenom alla 6800 journalerna för att ta bort kopior, häftklämmor, bilder osv för att till sist packa ner dom i lådar. Allt ska nämligen flyttas till ny adress, och därav allt detta jobb. Som tur är så har jag även hjälp av en jätte trevlig tjej vid namn Anette, och såklart även de andra. Kort sagt, än så länge känns det bra! Hah, just det.. idag hade de även fått för sig att allt ska scannas för att läggas in på datorn också.. papper för papper, 6800 journaler, en del på över 30 sidor! Bara mer timmar till mig, som hon sa "kanske händer att du får vara kvar längre, om du vill?" dvs även efter jul..

Ja nu blir det den traditionella tedrickningen och lite Heroes före läggdag, till äter jag idag en halv banan och fem apelsinflyftor. Tips. värt att skriva upp! ; ) På tal om lite stoppa i magen, eftersom jag idag fick min första feta norgelön (!?) bestämde jag mig för att göra en god middag! (Blivit grymt bortskämd på FokusBank.) Det fick i alla fall blir kyllingdeig (kycklingfärs) med färsk pasta. M-MM!


        
Min mat                                vs.                       Annas mat

Närmare bestämt Annas brända pizzabotten! Bra jobbat! Du kommer aldrig spela i min liga lilla vän ; )


Snipp snapp på snoken, nu stänger jag boken!
PUSS och god natt, Hannah


Ny vecka, nya framtidsutsikter!


Måndagen är här och åter till ännu en arbetsvecka! Hannah började idag på sitt nya jobb och det verkar ha gått bra! Själv hade jag glömt nyckeln när jag kom till jobbet imorse, men som tur var så kom John-Peder lika sent som jag, annars hade jag fått stå ute i minusgraderna i väntan på att någon annan kommit! Och så fick jag en skiva som han bränt åt mig, (med norsk musik såklart)! Han tyckte jag skulle lära mig att det finns ganska bra norsk musik med, men jag vet inte om jag håller med till fullo. Men tanken vad god, mycket snällt av honom!

Helgen har väl inte varit den mest händelserika. Fredagkväll var det nog mest Heroes, och någon film. Sedan lördagen jobbade Hannah på REMA mellan 13-17. Och jag på Lian, som buffévakt mellan 17-00. Buffévakt innebar att jag skulle hålla koll på buffén så att ingen tog slut och fylla på med mat hela tiden! Hoppade även in att servera dryck och plockade glas och så. Var en mycket rolig kväll efterssom Mads vad där och jobbade med. Älskar honom! Så frispråkig och öppen så det är inte sant! Världens sötaste, synd att han är gay, vilket jag fick bekräftat när han sa: Åhh det finns så många snygga män här ikväll! Haha, vilket jag svarade på med att: Du får fan lämna någon åt mig med! Och han är verkligen sjukt lik daniel, och det berättade jag för honom, han sa: då gillar vi daniel! Sen är det en annan kille som också jobbar på både Lade & Lian, mycket trevlig kille! Kommer inte ihåg vad han heter, men så snäll & gosig!
Spanade även in en riktig heting där på julbordet, som för övrigt spanade tillbaka & log. Men jag kunde inte göra så mycket åt saken med tanke på att jag jobbade! Men vem vet, kanske springer på honom någonstans?


Nu blir det lite mat, hörs!
Ta hand om er. PUSS, Anna

Kan det verkligen det?


Kan det snöa så mycket på en dag? Det har nästan snöat HELA dagen, sjukt. När jag kom till jobbet imorse hade det kommit runt två och en halv decimeter nysnö! Mysigt, men ändå. Ibland kan det bli för mycket av det goda! Jag knäppte några mysiga vinterbilder i alla fall, alltid något!

(Och att tillägga gjorde jag årets första vintervurpa idag, sjukt halt, och vops så föll jag rakt ner på båda knäna, aj aj. Blåmärken på kroppen igen, dock inte ovanligt när det gäller mig)! Jag hatar vintern.. hata är ett starkt ord men nästan så illa är det. Gillar bara första snön, det enda som är mysigt!

                        

Och igår var vi ju på upplärning på REMA1000. Vi fick sätta oss i kassan det första vi gjorde. Det gick bra, men var såklart lite skakis då man inte hade koll på någontingl alls i början, men det ger sig ju med tiden, som tur är! Ska nog gå bra i framtiden att jobba där ska vi se till!
Ska även vara på samma ställe till veckan där jag städat nu den här. Skönt på ett sätt att inte behöva leta sig till ett nytt ställe! Oh imorgon bjuds det på våfflor på jobbet, mums! Äntligen lite free food! Thank you God! ; )

/Anna


Hannah här och till skillnad från Anna älskar jag vintern, och inte bara första snön! Det är så mysigt att irra omkring i snön, linda runt en stor halsduk runt halsen, på med mössa och vantar och stor jacka. På tal om irra runt i snön. Bestämde mig för att ta en liten springrund här på kvällskvisten, gick inge vidare. Snön blåste ner från hustaken ner i ansiktet och på sina ställen fick man plumsa genom en decimeter snö. Mamma, isbroddar får du gärna ta med! Vill ju inte göra en lika snygg vurpa som Anna ; ) Nä, snön du är efterlängtat kort sagt.

Idag ringde även Gunn från Manpower och frågade om jag skulle vara intresserad av ett jobb på 100% fram till jul, sjävklart sa jag! Så nu på måndag börjar jag jobba på psykets arkiv för att förflytta och sortera 8000 journaler drygt 8 timmar om dagen. Så nu du mamma kan jag snart titulera mig som gammal arkivräv jag med, skämt å sido! Lär ju blir dammallergiker på köpet, men det kanske det är värt? Blir även jobb på REMA1000 på lördag mellan 13-18.

Så är det snart helg igen, helt sjukt vad tiden går! På söndag har vi redan varit här en månad, vilket känns som två veckor! Gör knappt något om dagarna som får tiden att gå. Kliver upp vid 9, jobbar 4 timmar, kommer hem och kollar lite Hereos, sover någon timme, kollar lite Heroes igen och sen läggdags. Bara en vecka kvar nu tills bästaste mamma och bästaste Pekka kommer (ni är efterlängtade) och sen är det bara tre veckor kvar till hemtrippen innan jul! Kommer gå sjukt fort! Och snart börjar väl pengarna rulla in.. håller tummarna.



Nu blir det i vanlig ordning ett Hereosavsnitt och sen läggdags. Hade och sovgott!
PUSS från Anna och Hannah


Snöblandat & trött.


Idag har det varit det skummaste vädret någonsin ute! När jag gick til jobbet imorse så regnade det lite lätt, sen kikade solen fram lite och blå himmel syntes där ett tag. Sedan i eftermiddags vart det välrdens snöstorm alldeles innan jag skulle hemmåt, men sedan bara slutade allt och det var små glimtar av blå himmel igen på några minuter? Tokigt!

Nu ligger Hannah och slumrar lite, en eftermiddagslur antar jag! Man blir så seg när man väl lägger sig ner i sängen, har nämligen kikat på heroes som är vårt prio-sysselsättning just nu (förutom jobbet då)! Har snart sett klart hela första säsongen på ungefär en vecka, bara tre avsnitt kvar nu! Spännande!
Jobbar iallafall och städar fortfarande på mitt lilla ålderdomshem, eller sykehjemm som det kallas på norska! Har dock klockan på kvart över 5 måndag & torsdag eftersom bussen går kvart över sex! Sinnes tidigt!! Men jag trivs ganska bra, men det hade varit roligt med någon i sin egen ålder att vara och jobba med! Men jag får iallafal ihop några timmar i veckan så det är huvudsaken! Men väntar fortfarande på mitt skattekort, satans skatteverket shabblade bort mitt första gången så jag har får vänta 3-4 veckor till, och det betyder att jag inte kan skaffa ett bankkonto, som leder till att jag inte får någon lön.. skatteverkets fel alltihop!!

Imorgon ska vi iallafall på upplärning på REMA1000, var och hämtade supersnygga kläder på Effect igår som vi ska ha på oss, oj oj vad läckra vi kommer vara där i kassan! ; ) Så det ska bli roligt, hoppas få jobba så mycket som möjligt där den kommande tiden, skulle vara brabra!

Annars ägnar vi som sagt tiden åt Heroes, vi är helt fast i det! Sjukt att man kan bli så inne i en serie? Drömmer till och med om det, och Hanna sa härom dagen att det var det första hon tänkte på då hon vaknade den dagen, haha!
Jag kollar iofs på Gossip & Oth med så jag försöker få lite tid för det, men Hannah är ju inte insatt i dom så jag gör det när hon är ute & motionerar, lata jag sitter inne & kollar serier istället jag!
Och snart fyller jag år, bara 12 dagar kvar! Tråkigt att inte kunna vara hemma då och fira med vänner och famlij. Men jag tänkte dra ihop något i mellandagarna, fika lite och så med alla tjejerna om ni kan? Skulle vara mysigt!

Har förresten hittat en katt på jobbet som bor hos en dam eller en herre på hemmet, toksöt & gosig som få. Satt och myste med den idag, vill bara ta med den hem! Saknar mina små vänner där hemma.


Nej man kanske borde masa sig bort till Ica och köpa lax? 4 lax kotletter, 16 kr!? Tokigt!
Ha det fint! PUSS, Anna


Finbesök!

Nu är det bokat och klart, lördag den 29e kommer mamma och Pekka upp på besök. Längtar! Saknade mor och lite góskaer! Har nog en liten önskelista på vad ni gärna får ta med er ; ) Tex, en massa julmust, lösviktsgodis, lite gósaker i matväg osv ; )

Nä, nu väntar ännu en arbetsvecka i FokusBanks personalmatsal. Trivs jäkligt bra, trevligt folk, mycket att göra och högt tempo. Men, det är bara från 10-14, dvs fyra timmar. Det reser man inte långt på! Men man får mat iaf :D Guld värt! Grönsaker, kött, korv, kyckling, klyftpotatis.. lite annat än pasta och pesto.

Nä nu blir det till dricka upp ABCDE-vitaminen, dagens frukost, och sen kuta ner till jobbet.

Hade!
Hannah

Heroes marathon

Söndagen har vi fullständigt tillägnat Heroes. Från att vi vaknade runt 12 fram tills nu, och alldeles snart blir det ännu ett ; ) Säkert 9 - 10 avstnitt, dvs närmare nämare sju timmar enbart framför dumburken. Vilket vi snart kan kalla oss själva..

Men nu till gårdagens bravader, vilket inte blev speciellt många? Började med lite förfest uppe hos Mullenbergarna Elin och Maja för att senare dra vidare till Samfundet. Väl framme på Samfundet visade det sig att medelåldern låg runt 18, eller borde ha gjort. Sanningen var nog dessvärre runt 16 - 17. Hur dom nu lyckade ta sig in!? Svårt att välja bland alla snyggingar, ehm.. hm. Kanske skippar Samfundet framöver, eller vad säger du Elin?


Anna vs Hannah. (Snyggaste bilden jag hittade från gårkvällen.)


Nu åter till Heroes! Värt att tillägga, vi har fått vår (näst intill) första snö!!

Hade! Puss och godnatt!
Hannah


Ses i dimman!

SItter just nu med en varsin grogg och öl i handen, gött! Ikväll drar vi en halvspontan utgång tillsammans med Maja och Elin, vi slängde ihop de kläder vi kunde hitta och de små skvättar av alkohol vi hade kvar sen förra utgången. Anna kör på svindyr öl (6-pack, 33cl -75kr, norska) från REMA1000.  Man är inte längre kungen i baren ; )

Hannah fick även sitt efterlängatade paket idag! Mamma är bäst! Innehöll lite smått och gott, bla uppskattad räk- och skinkost samt en massa godis, Turkisk Peppar!!

Nu ska vi jobba på groggen/ölen!
Puss och kram ses på stan.. eller troligen inte. Hade!

Work, work

Nu ska jag springa iväg på jobbet, Anna har redan gett sig av till sitt. Nä var ett tag sen vi skrev något nu, men närmare uppdatering kommer senare idag. Håll ut! ; ) Väntar olidligt på paket från mamma med lite götta och grejer, resten vill hon nämligen inte berätta vad det är. Min mamma är bäst!

Hade så länge, hörs ikväll! ; )
Puss från Hannah!

Barkurs & jobb!


Helo folks.
Söndagen vart världens slödag den med. Tror vi sov till halv tre eller var det nu var? Ojoj, sjukt lat av oss. Men när vi väl tog tag i saken att kliva upp tänkte att vi skulle göra dagens goda gärning (till oss själva) att tvätta och städa. Sorterat och bra som vi har det, mörk & vit tvätt i olika tvättpåsar i badrummet tog vi med oss ner till tvättstugan där vi antog att Arne fixat den nya tvättmaskinen (som han skulle göra i torsdags), men icke de icke. Det som var där, i vår så kallade tvättstuga var en maskin som fungerade, men inte gick att stänga, mycket konstigt.. så ja det var inte mycket mer med den saken, alltså ingen tvättning. Städade lite istället så det blev lite finare i vår kära boning!

Då kommer vi till den roliga delen av söndagen, eller iallafall min del. Barkursen! Skulle ta mig till ett ställe som heter Lian, en restaurang som ligger ca. 8 kilometer från byn. Nästan mitt i skogen i ingenstans. Så jag fick leta ihjäl mig på internet innan jag hittade det, att man skulle ta trikke dig, alltså spårvagn. Så jag kutade ner till stan vid 5 snåret och hoppade på så jag kom dit upp runt 6. Bra tajming för vi skulle nämligen få mat innan kursen började kl 7, mycket gott med massa sallad, tomater & feta, potatisgratäng, fisk och ja. Massa gott!
Träffade en del riktigt trevliga människor, bl a min nya gayfriend, (han måste vara det!) Mads. Så gullig kille, påminner mycket om f. Daniel på mitt förra jobb. Så han stormade sig fram, kramade mig, gav mig en puss & sa tack för senast, vi jobbade nämligen tillsammans på Lade Gård. Verkligen rolig & otroligt trevlig gutt! Varför jag tror att han är gay? Han går nämligen och sjunger musikaler hela tiden, haha. Otroligt charmigt!
Träffade även en tre gulliga tjejer, Helle, Kristine & Rakel. Pratade mest med Helle och va hade himla trevligt under kursen, var dock lite svårt att förstå han som höll i kursen, mumlade lite och det gör inte direkt norskan lättare ; P men det var intressant, vi fick lära oss att blande drinkar av massa slag, dock inte riktig alkohol. Men vi fick smaka sedan när han blandade riktiga drinkar, gott! Vi hade även en tävling som avslut, vem som var snabbast.. vinnaren=Mads. Han har stått i bar över ett år så, mye flink! Var iallafall en mycket roligt & givande kväll som jag inte ångar att jag gjorde!

Kristine blandar drinkar!         Mads in action!         Helle, glad för alla drinkar vi fått smaka på!

Rakel & Lars bakom disken.

Och igår började jag på mitt städjobb, är på ett ålderdomshem/dagcenter och städar där ikring. Bussen går 06.25 från stan, så jag kliver upp vid halv sex, uscha så tidigt. Men men! Gäller att ha gjort i orddning allt kvällen innan, så jag inte stökar och väcker hannah som sover den tiden! Städade igår mellan 07 - 15.00, så åtta timmar skrapade jag ihop. Idag dock bara 4 timmar men alltid något! Lite segt att städa, men kanske ska få servera på tordag, hoppas. Återkommer om det om det går vägen! Nu ska jag strax iväg till Effect, ännu ett bemanningsföretag på en intervju. Kan ju alltid hoppas att dom har något vettigt att säga!
Och just det! Fanny gav mig den goda idén att man kan ju ha helt okey videosamtal via msn (tack!), så jag fick prata med henne & sara igår, bäst! Blir flera såna framöver. NICE!


På återseende.

PUSS, Anna

Lördag, slödag.

Hej ni trogna läsare!

Lördagen har kommit och det är verkligen en riktigt slödag alltså. Vi vaknade imorse (idag) vid halv två efter att ha sett Harry Potter till kl 3 inatt. Så vi började dagen med att se klart den sista filmen i serien, inget mer harry för vår del. Tragiskt men sant.
Sen var vi en sväng på stan med vår kära granne Elin! Men vi hittade inget så vi tog en tripp på Rema 1000 innan hemgången, fyndade räkor för 26 kr/kg!! Sjukt billigt, så det blev vår middag. Pasta, pesto, cremé fraich och räkor, yum!

Nu blir det iallafall film med Elin, stackars Hannsie baby har ont i magen så hon stannar hemma tyvärr. Hoppas hon piggnar på dig och joinar oss snart!



Ha en mysig kväll alla ni. Puss, Anna

Lade Gård!

Nu är det fredag, igen. Gud vad denna vecka bara har swischat förbi, och ändå har man fått så få saker gjorda. Känns det som. Men jag var i allafall iväg och jobbade i onsdags kväll på Lade Gård, en riktigt mysig Herrgårg som ligger ca 30 minuters gångväg från där vi bor. (Lägger upp några bilder). Där var det uppdukat för Julebord, redan? Så det jag gjorde var att servera alkohol till gästerna, plocka tallrikar, glas osv. Fick ihop 5 och en halv timme så helt ok. Ett stort Plus var att man fick mat! Superb! Det är det bästa när man får jobba där dom har mat. Så det blev til å spise julbord, mycket gott!
Jag ska också vara där och servera ikväll mellan halv sju och elva!

Igår hände inte mycket, var på biblioteket en sväng, började läsa en norsk roman om modeller. Ganska bra, fast en aning problem med att förstå allt. Hannah fixade lite med cv:t medans jag blev fast i boken!
Efter det var vi på två nya bemanningsföretag, effect& proffice. Vi fick ett möte var till på tisdag hos effetct så hoppas dom har några goda nyheter om jobb framöver!
Vi sprang även på emma igen, så vi satte oss ner i ett köpcentrum på solsidan och snackade endel! Sen var det mest matlagning och film som gällde på kvällen. Vi är nu på fjärde filmen i Harry Potter serien, som vi ska tag tag i nu när hannah kommer hem från sin promenad. Det blir den flammande bägaren som står näst på tur!

Ringde även från manpower idag till hannah, undrade om hon kunde jobba & städa till veckan, men efterssom hon redan tackat ja till att jobba på fokusbank hela nästa vecka så det blir som får jag städa hela nästa vecka. Brabra! Dryga är väl att jag måste upp vid sex, men det ordnar sig nog!


           


Nu ska vi ta ut pengar till hyran.. tungt. Hade!
PUSS, Anna

Motvind blåste förbi

Nyss tagit mig ett litet varv på byn, en otroligt snabb och seg sådan. Usch, att ett uppehåll på fyra dagar kan göra en så seg. Höll dessutom på att dratta på ändan då jag sprang över bron. Och hör och häpna, Kaktus var näst intill fullsatt nu då jag sprang förbi :D Det var gubben bakom bardisken värd!

Anna är förresten ute på jobb för tillfället, hon serverar på Ladu Gård. Jag själv får trösta mig med att jag har jobb hela nästa vecka, dock bara fyra timmar/dagen. Känns som världens motvind blåste förbi för en stund. Bara förra veckan hade jag jobb på Ikea och städjobb hela denna vecka. Men båda sket sig! På Ikea tyckte de helt plötsligt att jag skulle vara här för kort tid? Anna hade nämnt att hon troligen ska ut och resa i februari, vilket de då anog att vi båda skulle göra. "Din väninna sa att ni ska ut och resa i februari?" Men egentligen har jag ingen aning om hur länge jag blir här.. Allt hänger på jobb och på hur mycket pengar jag hunnit tjäna ihop.  Har väl inte mycket att komma hem till heller..

Nä nu ska jag försöka tänka positivt, som min kloka mor sa för en stund sedan! (Sakna!)

Nu näst blir det lite gófika i form av gómacka med phiadelphia och te, och därtill självklart en film. Kvällens film heter Försoning. Kvällen tidigare film hette Ping Pong Kingen, eftersom jag inte fick se klart den sist ; ) Och hah, den sög som väntat! 

puss
Hannah

Vackra Trondheim

Är nyss hemkommen från en liten promenad upp till gamla borgen. Tror jag äntligen funnit min lilla tillflyktsplats, en liten cementruin med utsikt över hela Trondheim och fjorden. Vackert som attans! Och vädret kunde inte bli bättre, sol och inte allt för kallt. Tror jag även hittat den perfekta springrutten där omkring. Blir till att testas senare idag.  


          
Mobilkameran kanske inte är det bästa, men den får duga.


PUSS
Hannnah

Slöa dagar.

Nu sitter jag här i sängen med datorn i knäet. Vi har just tittat på ännu en film, Harry Potter och de vises sten. Vi har kommit på att vi ska ha Harry Potter marathon nu så vi har några till att se framemot! De var iallafall dagens andra film, tidigare var det Jalla Jalla.

Nu säger Hannah att det är sovtime för henne, hon som skulle ut och springa och allt. Men men.

Annars idag har vi varit en tripp på stan, Hannah var och fixade ett norskt konto på nordea, sen var vi på Kelly och pratade lite, lämnade tidrapport för dom jobbade dagarna och så. Sprang även på en härnösandstjej på banken, Emma Stavås. Roligt att den här staden också är liten att man inte kan undgå att träffa folk man känner!
Sedan ringde de imorse och berättade att jag ska jobba imorgon! Ska servera på ett ställe som heter Lade Gård mellan kl 18 - 23.00. Ska bli roligt, bara jag hittar dit så!

Nej nu ska jag vara tyst och låta fröken Berg få sin beautysleep.


PUSS, Anna

Panik!

Lyssna på Håkan och skriva om mitt CV fick bli förmiddagens syssla. Här näst blir det en snabb dusch och en snabb promenad i regnet ner på stan för att fixa norsk kontonummer, skriva ut cv:t på biblioteket samt prata med Adecco och Kelly. Även att Kelly ringde i morse vid 9, men hade verken ork eller lust till att svara. Illa! Man tänker att bara för att man är ledig imorgon kan man nattsudda hur pass man vill, men helt plötsligt ringer telefonen kl 8-9 och en timme senare ska man infinna sig på jobb. Blir bättre sen då dagisjobbet är mer klart och Ikea börjar på riktigt.

För övrigt har jag en smula hemlängtan.. Börjar känna mig en aning instängd på våra 12kvm. Känns som jag inte kan andas, vill bara ut och gå, springa eller vad som helst för att få luft. Men regnet hindrar mig..  För övrigt har det slagit mig varje gång jag tagit en runda på byn hur levande Trondheim är! En tisdag kväll här verkar vara som vilken annan helgdag som helst hemma. På restaurangerna, pubarna och de mysiga caféerna är det alltid liv. Förutom på en, Caktus, funderar nästan själv på att göra mig ett besök. Sånt kan göra mig så ledsen.. Tycker alltid lika synd om mannen som står där tomhänt bakom baren.

Nä just nu skulle jag göra vad som helst för en tripp hem.. Eller åtminstone komma igång med slitgörat för att tänka på annat och falla däckandes i säng på kvällarna. Kvällarna om annars består till 100 procent filmtittandes. Gårdagens filmer blev; P.S I Love you, Askungen och Narnia samt tre avsnitt Andra Avenyn. Barnfilmer är vår grej ; ) Någon som kan tipsa om någon bra film att ladda hem?

Sist en snabb uppdatering om helgen;
Elin och Oskar däckade, Maja och Anna kom i på krogen, jag och Sofie kom inte in, letade upp killarna, meningslöst häng på stan, traskande hem med skavsår, var utelåst, tog en tripp upp till våra däckade grannar och en halvtimme senare befann jag mig i säng. Dagen därpå vaknade vi 13.45 (!?), såg en jäkla massa film och proppade i oss bakismat i form av pizza och cola!



Nä, nu ska jag ta tag i mitt liv!
PUSS från Hannah!

Sleten!

Sleten, ont i fötterna och jäkligt risen skulle kunna sammanfatta mitt sinnestillstrånd för tillfället. Kanske lätt hänt efter åtta timmars städandes och rännades på ett (till kännes enormt) hotell. Och för övrigt mitt förtsa åtta timmars pass någonsin! Stolt över mig själv som överlevde. 

De åtta timmarna gick i alla fall jäkligt fort. Städade ihop med en annan svensk tjej, Martina. Tack gode gud för det! Äntligen förstod jag allt, inga "va" "nu förstod jag inte" osv.. + att hon var tjugo och jäkligt trevlig. Och hotellfrukosten satt jäkligt fint den med! All frukt, melon, apelsiner, blodapelsiner, bananer osv, och sen alla grönsaker, yoghurtsorter och alla sorters skinka och salami var rena rama lyxen! M-MM! Där behövdes inte min hemmalagade matlåda inte.. Haha låter som jag aldrig sett mat i hela mitt liv, välkommen till Trondheim.

Ikväll ska vi i alla fall dra upp till grannarna på gatan ovanför för första utgången här i Trondheim. Och ikväll ska jag fan bli dyng, förlåt mamma. Nu väntar köket och duschen!


Hade!
Hannah


RSS 2.0