Ses den 4e!

Jag glömde min tandborste i Trondheim!? Nu ligger han där helt ensam stackarn.. Nä dagens prioritet - köpa ny tandborste! Känns som den behövs just nu efter alla sju sorters kaker och kladdkaka igår.

Har för övrigt sovit en hel natt i min egen säng! Underbart. Sen vad som hände med mina planer att lägga sig tidigt och kliva upp normalt det är en bra fråga. Dessutom vaknade jag inatt av enorma magsmärtor, trodde seriöst jag skulle spy. Det var bara raka vägen ner till toan som gällde.. men som tur var slapp jag det sistnämna! Har i alla fall hunnit avnjuta en riktigt frukost, dvs vaniljyoghurt och müsli! Just nu försöker jag få tag på Carro, vilket inte är det lättaste alla gånger. Sen ska vi dra ner på spegeln där i alla fall jag ska tu all min frustation på trampmaskinen! Var ett tag sen nu.. Så är det i alla fall tänkt, får väl se om frun vill svara först xD

Idag börjar mitt jullov och eftersom det här är min och Annas trondheimsblogg funderar i alla fall jag på att ta jullov även från bloggen under min vistelse i Härnösand. Ska försöka lägga både dator och tv på hyllan (!?) för ett tag. Film är okej. Annars funderar jag på att plocka fram dammiga Stieg Larsson dagarna före jul och bara gosa ner mig. Måste göra lite tid och rum för "julklappsboken", undra vad det blir för bok i år måtro? Hmm.. Men mest ska jag ändå umgås med min familj och mina vänner! Ska snart träna med Carro, ta en tripp upp till pappa senare idag, utgång på lördag, klä granen med farsgubben, spela skippo med mamma, syster x2 kommer hem på tisdag, hälsa på morfar, fika, prominera och självklart tagga för juldagen och nyår. Känns som det kommer bli ett bra jullov! Jag känner mig som ett barn igen som räknar ner dagarna till jul från midsommar, vaknar klockan 6.00 på julaftonsmorgonen för att leta efter julklapparna och tjatar hela dagen efter jultomten. Bortsett från att morgongåvorna är utbytt mot julmat och jultomten är i sjävla verket hela min tjocka släkt. Det fina med julen är helt klart familjen. Och ALL MAT! haha. För att inte riskera att bli all för sentimental, snyft snyft ; )

   
Julen 2007 - tjejerna i familjen

Nä nu måste jag ringa telia ang min telefonräkning (på 3000!?), byta om och sen springa ner mot Carro! Och sug min purro, varken mamma eller pappa är hemma ikväll, vilket innebär INGEN UPPASSINIG MED GODMIDDAG! Tur att man har lite skills i köket i alla fall..

Tagga för imorn för då ses vi!! PUSS!
Hannah


Ps. Det är Håkan och jag helt enkelt!


Hemma bäst!

Borta bra men hemma bäst!

Har varit hemma nu i exakt fyra timmar och 19 minuter, och det är underbart! Helt ärligt, har jag verkligen varit i Trondheim i två månader!? Mamma har i alla fall hunnit med en hel del under min tid i grannlandet. Nytt hallgolv, ny matgrupp, ut med badkaret, grejat lite små ditaljer i köket och lite överallt. Superfint! Och satt upp lampa på mitt rum till och med, och städat! Den du!

Nä men nu kom Crroooooo! Så nu ska jag bara byta byxor och greja, hon ska kolla facebook (tönten har inget internet)


Hmm, lite uppdatering några timmar senare.. det sket sig tydligen med uppdateringen xD Vi drog oss i alla fall vidare mot Linn och här har vi suttit nu i ungefär två timmar, käkat kladdkaka och snackat lite. Mys! Har för övrigt varit hemma nu i 6h och 35min ; )

Hadet!
Hannah


Äntligen är det min tur!


JaJaJa. Äntligen är det min tur att få åka hem!!
Imorgon kl 08.20 tar jag & kära Elin tåget mot härnta, here we come!

Sjukt trött nu, jobbat 15 timmar alla dagar den här veckan, knappt fått sovit något alls, 4 timmar per natt så man är hyffsat less & sliten nu, därför ska det bli gött att komma hem! Har packat klart nu, tror jag. Tog i alla fall mig en välförtjänad fika med Mads ikväll, såå koseligt!

Nu är jag redo, hej & hå härnta, hade trondheim!



PUSS och godnatt kära älsklingar, Anna

Trondheim - Härnösand

Nu är det bokat och klart, imorgon klockan 8.20 bär det av hemmåt. Pallar inte längre, varken min kropp eller jag mår särsklit bra. Vill bara hem till mamma, äta god mat och för första gången på två månder sova normalt och bra. Känns fel att sjukanmäla mig, men det är det enda rätta känns det som just nu..

Men till helgen ses vi Härnösand, då jävlar! Home sweet home, trodde aldrig jag skulle sakna dig såååå! Nä packa in i det sista nu och sen sova! Stackars Anna ska upp om knappt fem timmar.. Men tack för att du förstår love!

Mamma imorn ses vi! Längtar! Och sen ska jag ta mig en tripp upp till farsgubben, måste kolla in nya badrummet och bastun ; ) Saknar er sååå!

Nä, god natt! Puss och kram och ses på stan, ja för nu jävlar gör vi det!
PUSSSSSSS! Hannah


Suck!

Hej hej Dagbok!

Nu har jag ätit mig själv till magvärk. Körde på en klassiker rakt igenom idag, till middag bacon, potatis och vita bönor och till efterrätt stekta äpplen i kanel och socker. M-MM! Och just det, julmust! Ingen jul utan must!

Har varit ner på skatteverket och fixat skattekort för 2009 idag, så nu är det gjort. Tog även en sväng förbi Manpower och Effect för att styra upp missförståndet med skattekorten. Effect Anita har nu sjabbat för hela min lön denna månad, tack tack. Nä just nu vill jag bara hem! Hade jag kommit på det innan 17.00 hade jag varit i Östersund nu! Men ses på fredag!

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag bädda ner mig i sängen, ursäkta menar luftmadrassen, till Satc och inte resa mig upp förrän imorgonbitt! Banne mig!

Haha cred till den blonda julkalendern, blondinbella!  "Liiite pinsamt är det." 


Två dagar kvar!  Kyss och smek!
Hannah

Satc!

Wow! Jag såg nyss två Sex and the City avsnitt på raken som jag aldrg sett innan!? Det är ovanligt vill jag säga! De som känner mig borde veta, Sex and the City freak som jag är. Satc har för övrigt legat på hyllan enda sedan jag lämnade Sverige.. men under jul blir det andra bullar! Visst syster Frida? ; )

Nä nu håller jag på att göra mat åt Anna och ska snart hoppa in i duschen. Där efter blir det till att börja packa lite smått och kolla ännu mer Satc! ;D Ska nog gå och lägga mig tidigt också?

Och Frida - inte coolt! Kan nog hända vem som helst, kanske, eller jaa nån iaf! Sådeså! Någon måste ju stå för skvallret i fikarummet, och nu råkade det bli jag.


Hadet!
Hannah

Rån på Rema!?

Hemma igen efter en hård dag på jobbet, eller hård och hård.. men det är jobbigt att stå rakt upp och ner och göra allt på rutin i 7 timmar. En fråga, varför går tiden alltid så fort just under lunchen? Då man verkligen vill att det ska gå som segast. Sämst! 

Tänkte jag skulle uppdatera lite pinsamma och hemska detaljer. Jag råkade somna på jobbet både igår och idag.. börjar fundera på om det har någon dold kamera i något hörn, isf ligger jag nog illa till. Slumra till på jobbet är inte helt okej.. Men värsta av allt, jag råkade sätta igång rånarlarmet på Rema i lördags. Men vadå!? Dumma blonda svenska flicka rågade bara ta fel på ringklockan (om du behöver hjälp i kassan) och den röda stora knappen ovanför. De tyckte nog jag var dum i huvudet, men det är helt okej för mig, den bjuder jag på ; )

Fick även en fin lite julegave av Gunn från Manpower idag, en till dvs ; ) Även fått en precis likadan julegava av "Franknisse", en stor svart bag. Kommer nog till användning den dagen vi åker hem.

Nä nu ska jag ta mig en tripp ner på stan för att handla lite julklappar, sen blir det till att göra lite god middag och kanske se en film? Oh stackars Anna jobbar...

3 dagar kvar!

Puss och kram ses på stan!
Hannah

Kyrkmän och våfflor!

Mycket har hänt sen sist. Jag har bland annat fått förlängt på psyket fram till sista januari, till att börja med. Så på måndag den femte januari återgår jag till att andas in damm efter nästan 16 dagars semester på hemmaplan! I år tillhör man hemvändarna, eller? Räknar ner dagarna till hemresan på fredag just nu, bara fyra dagar kvar! Anna jobbar (som hon kanske redan sagt?) en hel del den här veckan, först 06-15 och sen 16-23. Imponerande om du frågar mig! Får se hur pigg hon är på utgång på lördag, fast det spelar nog ingen roll så taggade som vi är! ; ) Själv andas jag in damm som vanligt, och det är det enda jag tänker göra den här veckan. Har en hel del som måste göras efter jobbet den här veckan, tex köpa klart de sista julklapparn. Har förvisso de lättaste kvar, Amanda, August och småkusinerna, och såklart kräsna syster Maria men hon är nog svårast av alla!

Nu till helgen! I fredags serverade jag och grannarna på julbord, och det var nog det värsta jag varit med om i serveringsväg (det lilla jag varit med om). Struligt och oplanerat med den goda maten räddade kvällen. Åt resterna av kalkon med potatis, sås och kokta morötter. Mums! Och såklart kolapudding med kolasås, snacka om tårta på tårta! Dagen därpå, lördag, så jobbade jag på Rema mellan klockan 12 - 17. Jag gick nämligen hem en timma tidigare eftersom även jag höll på att spy (precis som Anna). Men det la sig närmare kvällen och utgången tillsammans med de andra Härnösand/Kramforsbona blev självklart av. Hade en jääkligt trevlig kväll med idolfinal-tittande och en massa skratt. Dessvärre lyckades ingen av oss ta sig in på krogen, vi gjorde förvisso bara ett "försök". Vi fastnade istället vid kyrkans våffelstånd! Åt en jäkla massa våfflor och förde intressanta diskussioner med krykans "män". Hurvida Jesus kunde gå på vatten och om det var Gud som skapade jorden eller Big Bang. "Det finns bevis som visar att Gud skapade jorden", dom vill jag se. Han trodde även att de kunde vara möjligt för andra att gå på vatten (!?). Men det var trevligt och GOTT! Det hela slutade med att jag hamnade bakom våffelståndet och både gjorde våfflorna och bjöd alla fulla förbipasserande människor på våfflor med sylt, massor av sylt! Hela min jacka var full av sylt upptäckte jag igår, + min skor! Hmm, syltkrig? Träffade även en trevlig gutt som var helt övertygad på att jag tillhörde de kristna. Mm verkligen med mina höga skor, stora örhängen och "klänning", japp! Men det är kul att driva på ibland ; ) Avslutade kvällen på Max där vi laddade upp skafferiet med peppar! Maten är räddad! Nä men en sjukt lyckad kväll! ..även om vi inte lyckades ta oss in på krogen.


Nä nu ska jag äta min mat som precis blev klar. Pasta med kött i gräddsås, inte för att skryta men jag är en grym kock! Efter jag ätit lägger jag upp lite bilder från helgen..



                        

            


Nä nu blir det film! Hade gött, sussa sött så ses vi i dimman på lördag! 
PUSS, Hannah! 

Två unika dejter


Nu har vårt internet äntligen börjat fungera! Hurra!
Det har legat nere sedan i onsdags, oj vilken katastrof! Men nu är vi back on track på bloggen igen!

Vet inte vart jag ska börja riktigt. Men vi kan väl ta onsdagen till att börja med! Jobbade hela dagen, sedan var jag & hannah på dejt och fikade med hanna, ida och eva! Var på choco boco, mycket trevligt hade vi det!

Sedan torsdag var det jobb & jobb. Och så ringde dom från Kelly och undrade om jag kunde jobba till veckan, så jag gjorde några omplaceringar i mitt arbetsschema så nu arbetar jag dubbelt till veckan. Börjar på mitt vanliga arbete, städar nu alltså mellan 06.00-14.00 och går på nästa arbete 15.00-23-00! Ska vara på Ringnes bryggeri och hålla koll på att maskinerna gör rätt när de packar ihop 4-pack brus! Det ska tydligen vara ett lätt jobb, och med 142 kr / timmen så klagar jag inte. Det är ju bara i fyra dagar så det ska jag klara att jobba 16 timmar per dag! Bara att bita ihop, har ju ändå fredagen att se fram emot, för då åker jag HEM!! Ska bli så mysigt!

På torsdag kväll hade jag inbokat ännu en dejt, med Mads. Vi träffades halv nio och åt tapas, grymt gott med soltorkade tomater, grillade potatisar, olika sorters ost, lammkött och grillade grönsaker m.m! Riktigt mysigt hade vi det, han är verkligen en toppen kille! Jag tror jag är kär!!
Efter tapasen drog vi till ett ställe som heter mormors, där vi tog oss en öl! Sedan när klockan närmade sig kvart i tolv var det dags att dra hem och sova, upp tidigt! Vart både godnatt puss & kram, den ni! ;)

Fredagen började inte så bra för min del, när jag kom till jobbet så mådde jag sämst, fick någon slng av magsjuka eller något, så det vart inget jobb för min del igår, varken på dagen eller på kvällens servering. Men nu mår jag bättre som tur är! Så vi ska ikväll över til hanna & gänget! Ska bli riktigt kul! 

Nu ska jag äta lite mat, måste få i mig lite eftersom jag förlorade allt igår. 
                                                                                                                                
          


PUSS & kos, Anna
 

rik snygging till fotbollsproffs

Har bara en sak att säga! VAD HÄNDER PÅ NYÅR! Och banne mig den som drar till Åre, speciellt du fröken Wikström, du ska vara med mig! Punkt!

För övrigt; ny arbetsvecka och det känns tungt! Känns som jag inte ens haft någon helg, det suger! Lördagens sportgala var lite utav en besvikelse, och nej mamma jag träffade ingen rik snygging till fotbollsproffs. Men däremot en massa 40+ med fet plånbok, men de får vänta några år. Börjar förresten fundera på om det är en myt att alla norrmän är så snygga.. menar, jag har då inte sett en ända som fått mig ramla av stolen. Träffade även två tjejer på idrottsgalan som sa att det var precis tvärtom, det är i Sverige snyggingarna finns. Men men, insidan som räknas. Vilket påminner mig om att vi faktiskt såg på Skönheten och Odjuret idag, mys! Även sett Babe, pig in the big city och ätit chips och popcorn här på kvällskvisten. Vi, eller jag rättare sagt är alldeles för död för att orka se mer seriösa filmer än barnfilmer nu för tiden xD Heroes har legat på hyllan nu en hel vecka!! Det är allvarligt! Får bli andra bullar i veckan! ..mina bullar är förresten slut nu mamma : /

Idag gjorde jag även min första sjukanmälan, illa illa. Vaknade med världens huvudvärk, vilket har hållit i sig sedan i torsdags nu. I fredags hade jag även feberfrossa. Vaknade dyngsur och frusen på natten, och i nästa sekund svettades jag. Men nu börjar det kännas bättre. Imorgon blir det till att slita på arkivet igen!

Nä nu ska vi sova här i stugan. Anna har redan lagt sig och släckt lampan, jag själv ska precis traska iväg in på toaletten för att ta ut linserna och sen bädda ner mig på min så otroligt sköna luftmadrass. Vilket vi för övrigt ska köpa nya imorgon på Jysk. Ska även ta en tripp ut på Annas jobb för färgens skull (de har solarium) och sen en fika på Choco Boco.

Men tjingeling och god natt!
PUSS, Hannah

Ps. blev lite mer än en sak. ds.

Andra advent, två veckor kvar

God eftermiddag!
Ja nu ligger vi här, på våra små smala madrasser och myser till en film såhär på andra advent! Vi är så trötta efter dessa  tre senaste hårda dagarna av sammanlagt 40 timmars arbete, så nu förtjänar vi att sega med godispåsen framför film! Faktiskt!

Och nu är det bara två veckor kvar, tills man får åka hem och fira jul! Det ska bli så mysigt! Och träffa alla, saknar er så otroligt mycket ska ni veta! Tokigt mycket! Men tiden går så himla fort som tur är! Så jag är hemma på ett kick, lovar!

Man blir verkligen slut efter att ha jobbat så mycket. Man får liksom ingen tid att ta igen sig utan det är bara att köra på. Snart är det en ny arbetsvecka igen, men det ska nog bli kul hoppas jag. Har faktisk mer och mer roligt på jobbet nu när man lär känna de man jobbar med så! Det känns inte lika hårt att gå till jobbet, det är mer när klockan ringer 05.25.. det är då man vill slänga telefonen i vägen och somna om. Men icke!

Och vi som skulle ta en promenad idag och sedan gå på Choco Boco och dricka choklad.. en annan gång får det la bli! Vi gjorde i alla fall god frukost/lunch. Alltid något!
Nä ha en fin dag allesammans!


PUSS & KRAM, ses på stan, Anna
 

Men det ska då jävlas jämt, jämt.

Jaha, då var det slutet för vår madrass. Nu är den helt paj. Hade ett litet hål i den förut, men nu är det kört. Kort livslängd för vår kära vän, helvete.

Ska i alla fall snart iväg och servera. Så det blir en lång dag idag, samma imorgon & lördag. 13 timmar idag & imorgon, sedan 12 timmar på lördag! Och på lördag ska vi nämligen servera på Idrottsgalan på Trondheim Spektrum! Den ni! Kika in: http://www.trondersk-idrettsgalla.no/


Hejdå, hyran..


Nu, fixa mat!
Hörs, hade! PUSS, Anna

Förkylda dagar

Nu har vi kommit in i den hära förkylningstiden som jag hatar! Och självklart har jag drabbats av den! I tre dagar har jag nyst, varit toksnuvig och haft ont i halsen! Så nu kör jag på nässpray, mandariner, vatten och abcde- vitamin som jag fått av hannsie! Men det är bättre idag med sjukheten, så jag tror det går mot bättre tider! Nu måtte jag bli frisk snart, peppar peppar!

Igår gjorde jag världens miss, eller ja, klantigt kanske mer var ordet! Jag skulle, medans vi hade paus, ta bussen ner till byn och lämna in mina timlistor till Kelly. Och schyssta som de är på mitt jobb så var det okej att åka och komma tillbaka så fort jag kunde! Så halv nio tänkte jag ta bussen ner, men det kom ingen buss. Satt och frös i säkert - 10 grader i tjugo minuter men ingen buss. Och alla andra som hade väntat lika länge var minst lika stelfrusen som jag. Men vipps så kom en buss som det står Heimdal-Byåsen-SENTRUM på och jag tänkte självklart att den säkert går fort ner till sentrum. Så istället för att  vänta i femton minuter till, tills den bussen jag brukar ta så hoppade jag på denna! Men det skulle jag såklart inte ha gjort, för det tog inte femton min som det brukar, utan femtio min?! Jisses.. STORT misstag. Så det tog lite längre tid än väntat, så nu vet jag det tills nästa gång. INTE ta buss 19 Heimdal-Byåsen, aldrig mer!

Och idag har jag varit på en skola och städat! Får jobba 7,5 timmar nu varje dag så det är bra, pengar pengar. Det var lite annorlunda jämfört med Tiller, så jag är hellre där och städar!
Arbetade i alla fall med en tjej som heter Helene. Hon har jobbat med John-Peder som jag är med nu. Försökte uppmana henne att flirta med honom på fredag då de ska på julbord tillsammans, alla som städar! Tror nämligen att hon är lite förtjust i honom, haha. Så vi får se, som John-Peder alltid härmar mig med och säger!


Attjo prosit!
PUSS, Anna
 

Hej hopp dagbok!

Fortsättning på mitt förra inlägg..

På lördagen vart det som sagt en liten roadtrip, eller en ganska lång sådan. Vid 11.00 kom mamma och Pekka och hämtade mig, tog en sväng förbi en mack för att införskaffa karta och sen bar det av. Vår slutdestination blev till sist en liten julmarknad mitt ute i ingenstans på andra sidan fjorden, bland alla fjäll. Det var mys, bortsett från att jag frös fötterna av mig i mina tygconverce. Tror bestämt dom har gjort sitt för i år! Väl på marknaden var vi i kanske 10 min. Pekka provade pannband ; ) och mamma köpte rullrån, några ungar badade tunnelbad och jag förälskade mig i en liten leende get (bilden nedan). 

                   
Geten på marknaden och mamma och Pekka på färjan.


Efter några timmars utflykt bar det sedan av hemåt för att fira Anna och äta en massa gófika och sen blev det lysemarknad i kyrkan. Vilket Anna redan nämnt, så närmare detaljer finns med andra ord i inlägget nedan. Lysemarknanden var mys och flickkören fick mig till gåshud. Efter kyrkan gjorde vi ett restaurangbesök på Egon. Jag åt skitgod black and white, lite klyschit men otrligt gott! Oxfilén var perfekt rosa! Där satt vi i alla fall i drygt fyra timmar och snackade om allt och ingenting. Timmarna bara flög förbi, men vid 23.30 vart vi utkörda för då skulle de stänga. Det var en jätte mysig och trevlig middag i alla fall. Hemma händer det sällan att man tar sig tiden att sitta ner i fyra timmar och bara umgås, prata. Men det behövdes kändes det som. Även om Pekka näbbade imot mig ; ) Ni killar förstår helt enkelt inte vissa saker, punkt!

Nä nu borde jag egentligen ta mig en sväng på stan, måste införskaffa en vit shorta och svarta skosnören ; ) Ska nämligen servera både torsdag, fredag och lördag. På torsdag och fredag har jag ingen aning om vart det är, Anna som har kollen. Men på lördag ska vi servera på Trondheims idrottsgala på Trondheim Spektrum. Ska tydligen vara en massa snygga idrottskändisar ; ) Får blir en jävligt snygg shorta!

Hah dagens roliga; såg en förvuxen baby idag. En tjej på kanske 15 år i vuxenoverall och tomteluva!! Antingen helt medvetet eller en total modemiss! Men hon var söt ändå.. hmm

På återseende! PUSS!
Hannah


RSS 2.0